Sen du var här'




  Sitter här och lyssnar på lite Winnerbäck, har gjort iordning 2 liter Pökarsörja, för dem som inte vet vad det står för kallas det även Hästspark, vi tänkte göra det som "välkomstdrink" jag & Emelie istället för nå riktigt lyxigt..

Väntar på att Jimmy ska komma hit nu snart, sen ska vi två & dessutom Mikaela åka till Västanäng och få oss lite mat i magen. Mamma & Pappa for för en stund sedan, så vi tar Pvn dit.. Blir nog en tidig kväll, ska upp tidigt imöran och göra potatisgrätäng, börja ställa ordning, baka dom sista bakelserna osv. Får lite främmande imöran redan, inga andra än Janne, Sandra & Andreas :) På tok för länge sen vi träffade dem nu igen, sist var det i Februari då Sandra fyllde 18!

  Jag tänker ha en underbar helg, ni behöver inte räkna med att få något inlägg under helgen. Nästa gång vi hörs, är jag hela ARTON-år, så hurra på mig! ;)

Små irriterande..



  




-   Ofta då man läser bloggar, står det att man gjort en "LoppisLördag/Loppis-helg" osv, så sitter man här och tänker, "men fan vad kul, det skulle jag också vela!", Roligt nog finns det ju typ inga loppisar runt om här, vad jag kan tänkas veta.. Det är den uppe vid Dollarstore, vid träffpunkten på öster, en till liten sketen en strax brevid, och sen så är det en i sjöbodarna som riktigt suger, det är så jävla irriterande..
 Runt omkring vet jag inte heller vart man ska hitta någon, fast de kanske blir bättre då man har körkort och kan åka runt & runt och kolla på stället där man inte varit förut. - Jag ska ta med mig HasselHanna till en loppis i Jättendal nu när den karl öppnar, den hade jag helt glömt bort..
 Finns ju även en i enånger eller njutånger eller vart den nu är, men där säger mamma att de inte är någe bra..
- Det skulle vara kul att åka någon annanstans bara och kika efter någon loppis, uppåt eller neråt i landet kvittar, bara de 'är någon, haha ;)


 Igår pratade jag med Onkel Tom lite.. Han har ett par salt & pepparkar hemma i Västanäng som jag är sugen på. Ni vet domhär karen som står i en liten korg, liknande denna;




- Fast naturligtvis hade han slängt korgen för inte allt för länge sedan..
Dessa är ju inte allt för svåra att få på heller, vet inte hur många jag hittade då vi var på samlarmässan jag & pappa..
 Längtar så inåt bomben tills Rättviksmarknan, hoppas på bra väder så man kan gå där från morgon.


- Förövrigt så sover jag ur uselt just nu, har så ont i nacken och huvudet.. Inatt har jag drömt massa tok, jag & Emelie Modd har varit ute och åkt Pv hela natten ungefär. Bara massa krångel har det varit, växla har vi inte kunna gjort och dragläget hittade vi inte alls..
 Jag vet att jag gruvar mig lite för att köra svarten, men inte på detta vis. Haha, bara jag har lappen ska jag ta med Emelie till Höglidensbacken och "träna", jävla skit haha..

Neni, nu ska jag plugga och äta lite frukost innan jag ska ta mig till körskolan och köra & ha teori. Får se om jag orkar stanna på teorin, förra gången höll jag seriöst på att somna..

 Poooutss.

Onsdag förmiddag



  Här sitter jag, tråkigt nog..
Idag mår mitt huvud inte alls bra, värken är på topp, känns ungefär som att man vare ute å supe en hel helg och ska börja ta igen sig igen.. Johanna är också hemma, dom har operation-dagsverket idag, och skulle städa eller göra något vettigt för att tjäna in en slant och ge till nå välgörenhetssamling eller nå sånt där.
- Frågan är ju vem det är som har städat? ;)

  Har inte mycket att skriva, förutom att de är fyra dagar kvar som sjutton-åring ungefär, och att pappa kom hem med lyktkepsar till pvn idag :), och att jag nu ska trycka i mig en korv.

En svartan pärla!




  Min pärla står hemma i garaget nu, så nu ska han få bli försäkrad i veckan så fattas bara lappen för mig sen innan det bara är till att tuta och köra! :)

- Veckan som varit fortskred ju faktiskt bra, jobbet har gått bra, har haft ett par klippningar och för den delen har jag äntligen fått mitt hår färgat och klippt! Annars har jag pluggat teori mestadels.
 I fredags kom Jimmy och hämtade mig, vi myste kvällen igenom och la oss tidigt, så på Lördags morgon for vi härifrån runt 8 tiden till Ljusdal för att hämta hem Pv'n.. Pappa tog första turen från Ljusdal till Bobygds-vägskelet innan jag fick sätta mig bakom ratten! Framme i Västanäng tog jag med morfar på en tur runt Bruka.
- Den känslan var enorm på något vis, att få skjutsa runt på världens bästa morfar där han själv växt upp sen liten i min alldeles egna bil! - Morfar är någon alldeles speciell för mig, han ligger nog ändå närmast hjärtat på något vis!
  Igår kväll var vi till Pelle på 50års kalas, middag, efterrätt, öl och härligt sällskap satt fint, kan jag lova!

 
 Imorse kom mamma och pappa och hämtade mig hemma hos Jimmy. Så for vi vidare till Trösten och Rune.. Han vart fin i barret och efter det så fikade vi och kollade igenom gamla fotoalbum på lite blandade bilder sen pappa var liten och på hans farmor och farfar! Lite roligt att alldeles då man kommer in på Runes gård så är det en bra nog stor stenbumling och brevid den är det en gammal stenkällare, så pappa berättade att då han var liten brukade dom springa ner i källarn och hämta lemonad och efter det sätta sig på stenen och då drickan var slut kastade dem ner flaskorna bakom stenen, så då han gick dit bakom och kollade så hittade han faktiskt två gamla glasflaskor som låg kvar, en från 67 & en 69 =) 
- Påväg hem stannade vi i harmånger hos Berit och provade min klänning som jag ska ha i helgen! kommer bli tokigt fin, tror jag :)

 Ska kila i säng nu, imorgon väntar en lång dag med teori & körlektion innan äntligen mostrarna väl kommer från Tyskland och vi ska fara till Västanäng och hjälpa dem att plocka ur bil & släpvagn på grejer som dom har med sig. 

- Ska försöka uppdatera här lite oftare, jag loveeeerrr! 

Happy One




  Vet ni?

Nu ikväll är det exakt en vecka kvar tills mina gudomliga gammelmostrar med karlar kommer hit från Tyskland! Om en vecka och möjligen en timme sitter vi förväntansfulla hemma hos mormor och morfar eller i Västanäng och ser vem som hinner ut först för att få första kramen av dom, jösses vad jag längtar..

Helgen har varit lugn, i Fredags fick jag sluta en timme tidigare, då kom pappa och Jimmy och hämtade mig och så for vi till Ljusdal och kollade på en Pv åt mig :) Efter det for vi vidare hem till mig och åt lite mat innan vi for ner på tågstationen och hämtade svärfar, som för övrigt hade fått åkt en liten taxibuss med ett antal karlar från Skåne, där dom hade vare på kurs, och då inte flygen gick som dom skulle pågrund av vulkanen där, så vart de en trevligan bussresa för dom hem, haha han såg bra mör ut då vi hämtade upp han!

 I Lördags var det ju meningen att vi skulle till Berit jag och Hanna, men hon vart sjuk så jag följde med Jimmy, Mats och Eva till sundsvall på Nordichallen istället, vart inte så inponerad.. Jimmy köpte en vas åt mig, det var väl det enda som fanns istortsett som intresserade mig..
- Efter det for vi vidare till Jättendal och kollade in macken/50tals cafe't som öppnat, vart inte nå vidare inponerad.. Men det är kul att någon anstränger sig, får vi väl säga. Goda hamburgare, hade dem iallafall! ;)
 Föresten så promenerade jag och Jimmy hem till Rodney på kvällskvisten efter vi komme till stan, där var det härlig stämning med musik och någon öl.. Det gör jag mer än gärna om!




  I veckan är det fullt ös igen, teori, jobb, osv.. Men på Lördag ska jag äntligen ta hem bilen, och sedan blir det 50års kalas i Bredåker =)

Vårkänslor




 Fredagens besök hos Berith slutade i att jag och Hanna fick oss en liten sykurs =)

Och så har vi Lördagens besök i Falun! Var jäkligt trevligt, Jimmy köpte mig två tidningar från April & Juni 1960, "Svensk damtidning" hette dom, samt en vanlig kam & en tillhörande pinnkam i orginalförpackning..
- Hann med ett besök hemma hos Fjodor och Stina också, var nästan två år sedan vi var dit sist nu =)

På kvällningen skulle ju Jimmy fara på Bockarna, Gritzers hade sin "invigningsfest" där, och naturligtvis vart ju jag hemma då åldern inte är riktigt inne ;) Så jag, mamma och Mikaela for ut till Saltvik för att hämta Johanna, och på hemvägen slog det mig, att jag & Sofie vorde ta en tur med cyklarna eftersom solen kikade fram då vi närmade oss Hudiksvall på eftermiddagen.. Hemma hos Sofie var det fullt ös, så jag for hem, bytte om och for dit och drack några öl innan vi tog Cadillacen ner mot stan..

 Så gårdagen var väl som man förtjänat, pappa och jag for ner en snabbis på samlarmässan som hölls på Glysisvallen, där nere hittade jag en helrätt spegel, precis sådan som jag letat efter, så den var min käre far snäll och köpte åt mig! :) Annars botade vi baksmällan på altan. vi satt där istortsett hela dagen, grillade till middag och hade det underbart härligt, solen värmde bra igår, och snön smälte undan bra..

 Våren är på gång, så om två veckor tippar jag att all snö är borta!

Picknick-väskan, nya Lp-stället & Finfin påskpresent!











Turkiet ska erbjuda roligheter!



 Har ni sett senaste repotaget i Bilsport Classic om dendär skroten i Turkiet? Jag ska ju åka till Marmaris med Jimmy, svärmor & svärfar nu den 22 Maj..
-Så såg vi nu i sista numret av Bilsport Classic att dom hade ett repotage om en bilskrot ungefär en halvtimmes resa därifrån, Så dit har vi planerat att åka en dag =)
- Ska bli skit kul, har velat åka och kolla på nått liknande hur länge som helst, och de antar jag att svärfar & Jimmy också velat!


  Helgens planer ser lugna ut, jag börjar den redan imöran med att umgås med Hänny hela dagen, vi ska ut på roligheter, hemlighets-stämplat!
- Först hade vi tänkt fara till Bollnäs på motor-revyn på Lördag, men det struntar vi i och far till Falun på marknad istället med svärfar och Mååts =)

 På Söndag ska förmodligen Jimmy vara bakfull och jävlig, så då tänkte jag ta med mig Emelie på samlarmässa direkt när dom öppnar och sedan ska vi fara till Bjuråker tror jag, får se om pappas fostermor Anna-Lisa har några roligheter att ta med sig hem..

 Har fått mina inbjudningskort klara nu, så jag ska skicka iväg dem nu innan jag ska fara iväg på teori & efter det vidare mot Bergsjö.. Där fick ni med vad som underhålla min Torsdagskväll ska också ! :)


Kommer du?



  Idag har jag fått hjälp av Magnus att göra inbjudningskort tills jag har tänkt fira min 18-års dag med lite fina vänner! Jag tycker att dem vart huur bra som helst, så nu ska jag ta och skicka ut dom nå tag i veckan och se vilka som kan tänkas komma.. Tack för hjälpen, kaar :)


 Idag har jag mestadels tagit det lungt, jag och lillasyster Johanna tog första cykelturen för året, för min del, iallafall.. Vart Åhlens, ombonat, sjöbodarna och så fikade vi hos mormor och morfar innan vi slutligen for hem. Dom hade kvar rullströmming sen Påskbordet, jäsiken vad gott det är!
- Fick med mig ett Lp-ställ hem från stan också. Likaså med det, de kommer väl ut någon bild på det nå tag framöver!
 På eftermiddagen for jag till körskolan på teorilektion, sen vidare till Emelie..

- yees, det är så det ligger till. Imorgon ska jag plugga lite teori, gå ut på en riktig morgonpromenad, försöka ta mig upp på stället jag tänkt höra lite grann angående lite extra-knäck osv, även en körlektion ska jag hinna med! Så full rulle hela dagen, i vanlig ordning!


Picknick-väska




     Även detta besök i Västanäng gjorde mig en pryl rikare! Denna gång när jag var upp på bötten hittade jag i ett krymse en äldre väska, och som jag hade på känn var det en riktigt fin gammal picknick väska!

Innehållandes en gul servis, eller hur man ska säga, med 4 knivar, gafflar, skedar, flat-tallrikar, kaffekoppar + fat, kaffeskedar, äggkoppar, 1 mindre burk, 1 saltkar + 1 pepparkar, dessvärre bara 3 djuptallrikar, 1 riktigt bra kapsyl/konservburksöppnare osv..
- Ska visa denna framöver nå tag, så i sommar ska jag & Emelie ut på picknick med våra karlar ;) Var så säker! Hur kul vore det inte om dom 2 kunna ta och komma ner till Rättvik och hälsa på under Classic Car week? Mys =)

 Annars åt vi så det näst intill sprutade ur öronen igår, grillad kyckling i honungsmarrinad, kött och bratwurst..
Påsken har gjort sitt för detta år, jag är så less på karameller nu så usch!




Glad Påsk





  Påskafton, det är faktiskt rätt mysigt.. :)

 Idag får man ju påskägg, vilket kan vara det bästa som finns förutom Julklappar! Jag och mamma ska ta en promenad runt byn snart, sen ska vi äta frukost med massvis av sövell, så ska vi baka en kaka och äta lite godis innan vi far till mormor & morfar och fortsätter äta sövell där,  och efter det Janssons..

 Ikväll ska vi nog åka till Bergsjö, och kanske äta nå gott där med.. Får se när det blir, eftersom Jimmy kom hem och var brak-kalas inatt, var väl meningen att han och pappa skulle ut och ta 1 öl! Mhh.. :)



Ni får ha en bra Påskhelg, det tänker iallafall jag ha!

Soulweeper




  Volbeat är kanon, tycker att det låter mer än bra om man jämnför med takida och sådant skit..


 Äntligen sista dagen innan helgen, fan vad härligt! Idag blir det lunch med Maria, blir väl Donken antar jag.. Båda var sugen på flöt, och det kan väl dom stå för isåfall! Imorgon ska vi på salongen hon, jag och Jimmy.. Jimmy ska jag klippa och Maria ska få sig lite färg..  Igår lade jag en toning på mammas gamla magma slingor, dom tog ju skit förra veckan så jag slänga då en rätt orange-aktig toning istället, har även tänkt tona Jimmys hår, men vet inte när jag ska örska.. Tänkte försöka ta mig ann mammas toppar ikväll med, det behövs..

-    Får hämtning ikväll av Jimmy, får se vad det är för någon skit bil han släpat hem idag, med lite tur går den kanske att åka i ;)


1 April idag är det ju också, imöran är det exakt 1 månad kvar tills jag fyller 18. Fan vad fort det går, kan stanna i denhär åldern nu, 18 räcker bra för mig!

RSS 2.0