Hetta!



Ååh, det är så varmt! Har tagit mitt första dopp i havet idag, och sedan slog vi upp poolen här hemma som vi tidigare haft i Västanäng! Så det vart ett dopp i den med. 


Har hört att det ska bli skitväder över helgen, med start imorgon! Hoppas på annat eftersom det är Gnarps-träffen då.. Ska även på middag i Rogsta med släkten från Mormors sida. Det är med andra ord Onkel Gerhard som bjuder..

Fyndat roligt på Fasett!



Åhåå, hittat massa roliga prylar på fasett idag! Jag ska visa dem senare.. Dessa har mycket med bakning att göra! 
Sandra berättade för mig att dem producerade detta på Femtiotalet, och nu har man tagit upp produktionen och gör precis likadana igen. 


Föresten fick jag jobbet, jag är timanställd åt ett företag som heter Inre Kraft, detta innebär att jag är personligassistent! :) Roligt!

Lycklig.




Jag har världens lyckorus som går igenom mig, dag in, dag ut. Det har hållt i sig länge nu! Jag är så glad för den fina familj jag har, för alla fina vänner, för allt och sist men inte minst för min allra bästa Jimmy..
- Jag är löjligt kär, så känns det. Det ger visst aldrig med sig heller! Det blir bara större och större för var dag som går liksom, jag behöver bara mer och mer utav denna karl.
Maaaaah, underbara du! 

Igår kväll hade jag och herrn ovan i fråga en mysig kväll ensamma hemma hos dom. Vi satt ute till runt 10 snåret och sedan gick vi in och lagade varma mackor och la oss sedan och kollade på tv tills jag somnade.
Innan allt detta så var vi på den årliga släktträffen på dagen och dessutom firade vi pappas 45 års dag med tårta och kaffe!


- För ett par timmar sedan var jag och hämtade upp Emelie, vi hade tänkt doppa oss i havet ute på Maln en snabbis eftersom det är så varmt ute idag. Men vi gav upp den idén och lade oss och tjattrade och lappade sol istället..
Klockan 3 har jag en arbetsintervju idag! :) Jag är lite spänd sådär, men det ska bli roligt! 
Efter den är klar rullar jag hem till Hjärtat, och sedan förmodar jag att vi far ut till deras stuga och äter middag. Mys!!



!





Den 15 September bär det av för mig och Hanna! Då far vi till Stockholm för att gå på kurs och bara mysa vi 2 över en helg! 
Detta har jag väntat på hur länge som helst! :)

Uhr-omas brotmachine!

imag0357_1308919 (MMS)

Uhr-omas brotmachine!


Glad Midsommar!



Godmorgon & Glad midsommar! 

Hoppas på bättre väder än igår, då det fullkomligt hellregnade ungefär halva dagen.. 



Time will tell.



Imorgon är det midsommar. Vi ska till Gnarp till en kille från Sundsvall! :) Vi blir 2 par utav oss som var ut på Avenyn i Lördags med Emhardt, sen Nicke då, och Billy & Hanna än vad jag vet! :) 
Roligt att umgås med lite nytt folk och på något nytt ställe! 

Lördag har jag en mellanlandning sen, och på Söndag ska jag fira pappa på hans födelsedag och dessutom ska vi på den årliga släkt-träffen på vallen. Det är alltså pappas fostermor som håller i denna!
- Henne träffade vi faktiskt en snabbis igår, vi var 3 bilar som for upp mot Bjuråker & Friggesund för att besöka Brickas loppis! 
Fyndade inte mycket, ett fat i form av ett löv med tillhörande senapsburk, saltkar samt pepparkar, en ram och en Tidning med hembakning från 1941, lite roligt är ju faktiskt att denna tidning är lika gammal som min morfar, precis på året! :) 
- Min käre Onkel köpte mig kryddburkar i porslin också, i ungefär samma mönster som kaffekvarnen jag har. Kaffekvarnen är det också han som inhandlat åt mig, han köper små saker som kan tänkas både mig och han själv i smaken, Vill inte jag ha dem, tar han dem själv!


Får se om jag ska följa med Jimmy upp på sjukan om ett par timmar, och sedan ikväll kommer Professorn & Emely en sväng!

!!



"Ännu en klippning beställd på Torsdagkväll pappa! :)"
Pappa;! " Vafan då, jag hamnar allt längre bak i kön hela tiden!!!"


Jag kör klippningar om vart annat här hemma. Stackars pappa hinns aldrig med... ;)

Finns det bara dåligt väder?



Imorse då jag klev upp gluttade faktiskt ett par solstrålar in genom köksfönstret. Så hann det gå 5 minuter så var dem borta igen. Tråkigt..

Jag har bjutt hem mina gammelmostrar och farbröder på Kaffe idag klockan 12. Vi delar ju upp oss i 2 delar då dem kommer. Eftersom vi har sjutton gånger större i Västanäng tar vi med oss Horst, Bärbel, Ingrid & Minna dit och Majlis & Gerhard tar med sig Waltraut & Wolfgang till Rogsta. Därav träffas vi ju inte Tante Wallaut & Wolfgang just något, så nu ska jag bjuda dem på fika!


Mys :)

Sminkväskan jag pratade om !

imag0328_1308597 (MMS)

Sminkväskan jag pratade om !


Guld-Armband med hjärtberlock.



Vilken fantastisk jätte härlig helg! Jag var så nöjd igår då jag lade mig brevid mitt största hjärta inför natten så jag vette tusan.

I Fredags for jag bara till Bergsjö och kikade på film, och på Lördagen for vi ut till Birsta en sväng och jag valde ut ett guld-armband som Jimmy gett mig i studentpresent! :) Sedan vidare till Billy & Hanna där jag blev klippt utav fröken fräken, så kikade vi in deras nya lägenhet också!
Och på kvällningen for vi in till stan och gick på Avenyn. Jimmys jobb Emhart bjöd på sommarfest, där man tog med sin respektive. Det var Jimmy, jag, Nykan, Jeanette, Kicken & Linda som bänkade ner oss vid ett och samma bord och åt 3 rättersmiddag och skrattade lagomt hela kvällen! Svinkul är bara det rätta ordet! 
- Igår hade vi middags-bjudning i Västanäng. Lite sen studentmiddag för släkten! Vi var 27 personer som åt middag bestående av massa grillat och gott!  Kom hem lagomt belåten runt 10 ska jag tala om.


Idag har jag varit på ett litet möte och sedan har jag varit på lite loppisar! Hittade inte allt för mycket. Ett sillfat, samt en stor gammal sminkväska i rött för en femma. Perfekt att packa ner hbåde hårgrejer och smink i när vi ska ut och åka i sommar. Det mesta rymms i den! Postar ett kort på den senare. 

Helgen har varit fin iallafall, lägg det på minnet. 
Pooooutsss.

Regn i mängder.



Samma sak som igår, så regnar det idag!
Vi ska fara till Västanäng idag för massa mys och känner jag mig själv blir det väl en sväng på botten för att kika om man gör några fynd! - Sist då jag var där strax innan Tyskarna kom hittade jag en gammal cocacola flaska i glas som stod nere vid dörren vid kall-källarn under huset. Onkel kunna tänka sig att den var från sent 60 tal!
Gången efter det, alltså förra veckan var både han och jag upp på botten och då hittade vi en funkis-hatthylla. Han har en nere på verkstan också som jag tänkt skruva ner fortare än kvickt då jag flyttar, men nu får han ju behålla den då när jag kan ta det andra ;)

Roligaste med denna underbara karl är ändå att jag plockar vad jag vill från huset nu och med orden i följeslag "Du får ta vad du vill, lämna kvar det sen om du vill på din plats eller ta med det hem, huset är ju ändå erat sen så det är det ju ingen som är här och plockar ändå mer än er!"

Nu står där ett matsalsbord, fyra jätte fina stollar till det, vardagsrumsbord, blombord, och massa fint gammalt porslin på botten som är mitt, och ja, funkis-hyllan också. - Kanske fotograferar jag min skattkammare sedan idag!

Nytillverkat från det gamlas Design.



Oooh, läste precis hos "Farfarslampa" om de nytillverkade kobrorna, Scandiphone, dessa ser näst intill precis lika ut som de gamla antika! Roligt påhitt, ska kika runt lite här nu och kika priserna på dess. För min benvita antika gav jag 700:- och sedan fick jag ju ringklockan utav Jimmy, den köpte han av samma privatperson som jag köpte självaste telefonen av!
Vore ju roligt om dessa kan få hållas nere i priset så folk kan köpa dem utan att bli ruinerad på hela plånboken om man föredrar en nytillverkad, vilken jag nog faktiskt inte gör! ;)
Här hittar ni länken till Farfarslampas blogg i vilketfall!
Klicka för att se nästa bild
På RoligaPrylar kostar dem 495 rikstaler.
Fasen inte så dyrst!

.

Håller på att testa lite!

Bal bild från Lisa! :)

Frammaför Bagarns Mördar Chryslern.

Guld i kant.




Håller på att färga mitt löshår. Sånt sätter en guld i kant på min tillvaro. 
Dessutom har jag vräkt i mig lite paranötter och brieost såhär på kvällskvisten, försöker köra lite lchf och prova mig fram med det.
Provade mig fram lite för två veckor sedan också, då märktes det faktiskt på kroppen att den tappat något på vikten. Sen vart det ju herrans massa örs med studenten och allt, och då återgick jag till mitt strul med mat då jag ersätter den med massa sött och skit istället, vilket resulterade i ett par kilon upp igen..


Har massa hopp för saker och ting, jag längtar så inåt vassen. Längtan är för mycket ibland, tycker jag!


Förbaskad.



Besökte arbetsförmedlingen idag. Då jag gick därifrån var jag nästan grinfärdig av besvikenhet och dels för hur jag vart bemött, det var liksom bara hafs klaffs och in med dig och sen ut med dig och gå hem. 

Har mer eller mindre begripit att jag kommer måsta fixa detta själv. Jag som hade vela haft rådgivning och lite sådant, jag ska ge dem en andra chans på Måndag då jag ska dit och se om en jobb-coach kan hjälpa mig lite mer på traven.
Känns som att jag kommer lämpa av ett Cv lite här och där, men också i Sundsvall som det känns nu. Vi får gå efter det Jimmy sa och mötas på halva vägen över vart man vill bo bara, det får bli bra så.

Känns nu som att man får ligga i vad det gäller att skaffa jobb, bara jag har fått ett vill jag åka och kolla på huset
vi har spanat in lite och sedan måla det rött med en söt liten bro där väggen är gul & dörren är grön, bygga ett gå in skafferi och ha en hel hoper med katter som får kattungar vart om varann!   Önsketänkande.

Förbannade arbetsförmedlingen..

En älskad vän.


Student & bal!




Har haft underbara dagar i enorm värme. Har fått massvis av fina presenter, blommor och gratulationer! :) Jag är så otroligt nöjd, men det svider lite att detta bara har varit en engångs förtelse och att man inte får göra om det igen!
Det har varit hur kul som helst, fastän det otroligt varma vädret :)
Lisa och Jag på Champagnefrukost här hemma hos mig!
Innan balen med Emelie som jag gick med, under minglet i parken.
Kan tillägga att vi hade 27.5 grader inne i lokalen där vi under kvällen åt middag, lite lätt varmt!




Linnea och jag for upp till Köpmanberget på picknick i väntan på soluppgången med en enorm picknick-korg som hennes mamma gjort. Den innehöll istortsett allt man kunna tänka sig. 
Vi var de enda från Lärlingsprogrammet som satt där ilag.
Vid hemkomsten runt 4 var jag nöjd upp över öronen! Tack Linnea för att du förgyllde denna kväll till något oförglömligt! ♥

Picknick i väntan på soluppgången, Köpmanb...

imag0303_1307906 (MMS)

Picknick i väntan på soluppgången, Köpmanberget.


Fin vän !

imag0274_1307906 (MMS)

Fin vän !


Balklädda!

imag0265_1307906 (MMS)

Balklädda!


SMS-inlägg

imag0227 (MMS)


Tidig present från Olle & Sofie .:)

imag0201_1307643 (MMS)

Tidig present från Olle & Sofie .:)


Tidig present från Olle & Sofie .:)

imag0201_1307643 (MMS)

Tidig present från Olle & Sofie .:)


Vi får köra på Köptas helt enkelt!





Stress i mängder, usch och fy.
Har nyss kommit hem efter att ha rastat pärlan lite och fått köpt hem lite grejer. Dricka, kakor, jordgubbar, kalsipper, hårnät och allt annat! Ovanligt nog så köpte jag kakor i affärn, det gör vi inte så ofta här hemma eftersom Mormor gör storbak med massa olika sorters kakor. 
Men tiden räcker inte till, och Mormors kakor har redan tagit slut, så det blir Köptas kakor i helgen!

Ska slänga i mig lite kesella nu, och sedan göra mig iordning inför middagen med Lärlings-klasserna! Det blir middag på 49:an! :)

Nails by Madelene Karlsen

Jag kör på naturliga franska denna gång! Fint och enkelt till studenten.
Hon är duktig Madde, riktigt duktig!

Tack, käre vän ♥

Det närmar sig med stormsteg!



Hade verkligen det hur skönt som helst igår i Västanäng. Vi högg ner nå döda grenar från ett utav äppelträden jag och mormor, och det var typ dagens största ansträngning. Annars satt vi mest ute och fikade och tjattrade på med mina gammel mostrar och en bad mig redan i Måndagskväll då dem kom om en klippning denna vecka innan student och allt, så det fixade vi också!  Jag har saknat dem så inni bomben, Västanäng är rätt långsamt och tråkigt då dem inte är där!

Imorse var jag på sjukhuset med Jimmy iallafall, från halv 8 till 11 någonting, han fick gå hem med ett gips fattigare och med beskedet att om 2 veckor få komma tillbaka och ta av nack-kragen!
Typ en kvart efter ringer damen som skulle skriva ut en remiss till honom och säger att han inte behöver vänta sig att få komma om 2 veckor, för den måste sitta minst 3 månader! - Tänka sig nudå om inte denna dam varit uppmärksam och vi åkt dit om 2 veckor och tagit av den, vad i hela helvete hade kunna blive då? Hudiksvalls sjukhus i mitt arsel, rent utsagt! Fyfan, jag blir mer upprörd än Jimmy tror jag, men det får inte vara någon gissnings lek vad det gäller sådana saker..

Och närmar sig gör det, vi kör ju Champagnefrukosten här på Fredag morgon innan Studenten! Har riktigt mycket att göra innan så idag fick jag sätta mig och skriva en lista. 
Idag kommer Berit med balklänningen iallafall, och sen ska jag iväg och göra naglar!! Hinna färga håret ska jag också göra, samt klippa lite toppar och förbereda lite mer. - Och imorgon vankas middag med avgångs-lärlingarna inann vi ska hem till mig några stycken och fixa våran skyllt.

Vi får med andra ord se om jag kommer hinna med mig här innan studenten drar igång!

Tung natt




Igår var jag och Jimmy till Delsbo en sväng på dagen.. Fixade lite småpill till studenten och så.

Väl hemma ringde vi och beställde mat från Robertos, redan då jag åt började jag känna att det aldrig skulle gå vägen att vi få i sig allt, för magen satt sig på tvären liksom..  Så efter vi ätiti satt vi oss i bilen igen och for mot Delsbo ytterligare en gång, hälsade på Per-Johan och kikade på hans nya bil. Då vi gick in för att dricka kaffe började magen dra igång igen, det känns precis som att allt inne i magen bara skruvar ihop sig och vänder sig..
- Drack mitt kaffe iallafall och sen var det kört, satt där halvt ihop vikt tills vi väl for hem rätt sent på kvällningen, fick nå tablett av Jimmy som han tidigare fått mot magsmärtor och sedan fick jag vanka på här hemma. Att sitta gick inte, att stå gick inte, att ligga gick inte, och då är ju frågan, Vad fan gör man då?!

Bara tabletten tog fart så gick det över till att jag kunna lägga mig iallafall, och där somnade jag av också och sov nå otroligt tungt! - Detta slutade ju i att jag vaknade kvart över 6 imorse också.

Har lite smärtor kvar nu också, som kommer och går liksom. Hoppas det håller sig lungt idag för annars bör jag nog åka och kolla upp dem. Har ingen lust till det någonstans, nu på förmiddagen kommer Benitha så vi kan slinga & klippa hennes hår. 
Och ikväll runt halv 8-8 anländer Tyskarna! :) Sover i Västanäng inatt, och åker hem imorgon kväll igen, på Onsdag väntar ett sjukhusbesök för Jimmy och med tur blir han av med både nack-krage och gipset!

When the sun shine, We shine together


Somebody told me that you were special.

Såld.



Igår hade jag en riktigt bra dag! Först var jag iväg med Emelie på fotografering!
Hann inte mer än hem förns vi åkte till Jimmys Mormor som vela bli klippt, till råga på allt bjöd hon oss på middag också! Tacos jöd hon på och till efterrätt fick vi Hallon-wienerbröd med kaffe till.
Hon är go' Eivor!


Skapligt såld jag vart igår. Det går inte att beskriva hur knäppa folk måste vara ibland, hela allt dehär är det sjukaste skit jag varit med om! Blir mest bara paff hela tiden..
- Sköt dig själv och skit i andra, bra deal dedär!

Kokar kräm av rabarber !

imag0186_1307212 (MMS)

Kokar kräm av rabarber !


Varmt!



Idag har vi haft varmare ute än inne i huset. Skönt! 
Har som vanligt fått världens utslag efter solen frampå bröstet, är rätt känslig så..

Måste försöka städa och röja på rummet innan kommande helg med studentfirande och allt, samt röjja i garderoben. Det är mycket som ska veck, kan jag tala om!

Akutbesök, igen!




Igårkväll satt Jimmy och jag här hemma till kvart i 10 eller liknande, då anlände hans mamma till stan som varit ute på kryssning. - Sur och grinig var jag redan då för att jag igentligen brukar sova vid den tiden, och i synnerlighet då jag klev upp klockan 7. Så efter vi hämtat upp henne for vi hem till Bergsjö och sov, eller ja, sov & sov, vaknade halv 2 att Jimmy säger att vi ska på akuten i stan för han precis pratat med rådgivningen.


Sagt och gjort, akuten vart det! Mellan 2 till 4.15.
Den här gången fick vi iallafall ett svar, på vad det kan tänka sig vara. Förmodligen är det tarmarna som försöker ta igen sig efter att blivit "tillplattat" av all medicin innehållande morfin..
Strax kommer Lisa hit. Jag ska hjälpa henne att klippa in hennes löshår! Senare idag blir det Bobygda för hela slanten. Mysigt! :)

En riktig Godbit!

imag0177_1306952 (MMS)

En riktig Godbit!


En riktig Godbit!

imag0177_1306948 (MMS)

En riktig Godbit!


.




Halv sunkigt väder idag igen, pappa ringde och väckte mig klockan 7 imorse och då var det bara att kliva upp och fara till Iggesund med hans mediciner han glömt ta på morgonen innan jobbet. Vidare hem för morgon mys med bästa älsklingen!

Igår låg vi och pratade han och jag. Herre gud, fastän jag inte har skola/jobb att tänka på nu så är jag så otroligt stressad hela tiden. Har så fruktansvärt mycket att göra nu dessa dagar som är kvar av veckan, och även nästa också. Planerar liksom dag för dag till veckan också, redan nu. 
Det är ju små saker som ska göras hit och dit, större saker att verkligen ta tag i och så vidare.

Vart en mindre sak att ta tag i idag, så nu är jag ledig en sväng på dagen innan det drar igång igen ikväll!
Ska ta och äta lunch någonstans med Jimmy nu snart!
Väntar ivrigt på posten också, vela gärna ha mitt blombord nu! Kul att sehur det ser ut mer än på bild, hoppas innerligt att det ser riktigt fint ut med tanke på att jag betalade 150:- för det, totala summan vart 330:-, Fan inte så farligt ändå! :)


På Måndag kommer det också en skönhet hem till mig, om den fick plats i släpvagnen från Tyskland vill säga. Vad det är får ni se då! :)

RSS 2.0